En blogg om bröd och allt vad det innebär. Inget för er som har kolhydratfobi :) URL:
http://brodallena.blogspot.com Atom/RSS:
Atom/RSS Bloggen startade:
januari, 2010 Proffs/privat:
Privat
"Det var ett tag sen jag bakade nått från boken nu. Det betyder inte att jag inte har bakat annat bröd. Jag hade bara lust att baka något annat. Idag tex.står en deg och väntar som har jäst kallt i ca 18 timmar. Men ett litet bok-bak har jag oxå tagit ..."
"Det är ett test man kan göra för at se om degen har byggt upp ett tillräkligt bra glutennät. Gluten är en sammansättning av proteiner och finns i vete, råg och korn. Vid brödbakning är gluten en viktig del för att brödet ska få sin form. Tillsats av ..."
"Bond bröd Bondbröd ska vara stora och rustika! De kan bakas på bara vete men har ofta tillsats av grövre mjöl tex råg eller graham. Dethär brödet är skållat och innehåller grahamsmjöl och brödkryddor. Själv brukar jag hoppa över brödkryddorna för jag är ..."